070-865 43 34 

Vad är Fascia?

Fascian - bindväven består av en enda del och är det som håller skelettet på plats, det är alltså inte skelettet som håller uppe kroppen utan snarare skelettet som ”simmar i” fascian. Fascian fungerar även som ett kommunikationsnätverk som binder samman kroppens känslosystem med hjärnans tankesystem.

Ny forskning har visat att fascian (den bindväv som finns i hela kroppen) har större betydelse för hälsan än vad vi tidigare har trott. Fascian påverkar vårt immunförsvar och arbetar till och med för att lindra smällar och våld som kroppen blir utsatt för. Den mänskliga kroppen är en helhet där allt hänger ihop och eftersom fascian är ett nätverk som går genom hela kroppen är det viktigt att ha kunskap om hur fascian fungerar.

Fascia & Idrotten.

Storlaget Borussia Dortmund avvänder sig av det, tyska landslaget också. Nu ska djupvågen nå idrotten runt om i världen med hjälp av en Umeåbo. – Det är en svensk innovation säger Hans Bohlin, innovatör och vd i företaget AtlasBalans.

Djupvågor når, som namnet säger, djupt ner i kroppens olika lager. Dessutom påverkas fascian, en bindvävshinna vars främsta uppgift är att hålla muskler och muskelgrupper på plats.

Många lider av kroppsliga besvär på grund av idrottsaktiviteter. Det kan handla om överansträngningar, belastningsskador eller andra typer av skador. Många gånger går vi alldeles för länge med besvär utan att söka hjälp. Då finns det risk att skadan förvärras och blir svårare att komma till rätta med.

Ny forskning visar att vi förmodligen bör lägga större fokus på fascian är vad vi tidigare har gjort. Den är avgörande för vårt välmående och därför är det viktigt att känna till dess funktioner.

Med hjälp av en fasciabehandling är det möjligt att komma till rätta med smärta och besvär i bland annat nacke, rygg och axlar. För dig som idrottar mycket och har satt upp mål med din träning är det viktigt att ha en så fungerande kropp som möjligt.

Fasciaterapeuter är experter på fascian och hur den mänskliga kroppen fungerar. För den som drabbats av besvär på grund av idrottslig aktivitet (eller av någon annan orsak) kan det därför vara en god idé att ta hjälp av en certifierad fasciaterapeut.

Forskning om Fascia.

Den nya forskningen om fascia innebär ett helt nytt perspektiv i hur vi ser på kroppen. Exempelvis så vet vi idag att en skada i foten får konsekvenser för knä, höft, rygg och nacke. Man vet även att i princip all smärta sitter i fascian, och inte i t.ex. muskler och det finns direkta samband mellan inflammerad fascia och besvär som ryggvärk, frozen shoulder, ont i nacken och löparknä. Man vet även att i princip all smärta sitter i fascian, och inte i t.ex. muskler och det finns direkta samband mellan inflammerad fascia och besvär som ryggvärk, frozen shoulder, ont i nacken och löparknä. Med så mycket ny forskning är det svårt för både forskare, terapeuter och lärare att hålla sig uppdaterade.

I utbildningen till certifierad Fasciaspecialist (Swedish Fascia Vibes-terapeut) ingår det att hålla sig uppdaterad med det senaste, och kursmaterialet är främst baserat på forskning från 2013-2019. Därför kan du känna dig trygg med att en certifierad Fasciaspecialist kan både muskler, skelett, leder, ligament, nervsystemet och Fascia. Fasciaspecialister kan hjälpa dig med bl.a. ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, frozen shoulder och muskelspänningar.

Behandling av Fascia.

Behandlingen är väldigt skonsam – men det är otroligt mycket som händer i kroppen vid en behandling - men vad är det som händer egentligen? Maskinen arbetar på flera plan i kroppen så det är inte helt lätt att svara på, men här är några olika områden där maskinen har en betydande effekt. Alla känner dock inte till att det dagliga flödet av vätska i kroppen under normala omständigheter är ca 7,5 liter per dag. Det är alltså ett konstant flöde i kroppen – och det här flödet kan stimuleras av statisk vibration så att det ökar med 3-12 gånger beroende på vilka frekvenser som används. Ännu mer intressant blir det då flödet av vätska kan bygga om kroppen inifrån. Med andra ord, så stimuleras självläkning av ett ökat flöde av vätska i kroppen.


Norra Kansligatan 8 A
803 20 Gävle  Stortorget
Tel: 070-865 43 34
info@gavlefothalsa.se
www.gavlefothalsa.se © 2022 www.gavlefothalsa-se   •  Powered by BA Reklamproduktion