Fothälsa Hembesök Fotvård Medicinsk fotvårdsspecialist Djupvågsbehandling Bokadirekt Gävle

Cerifierad Swedish Faschia Vibes-Terapeut

Djupvågsbehandling är ett helt nytt behandlingssätt som bland annat kan underlätta ryggvärk, nackont, tennisarmbåge, frozen shoulder och muskelspänningar etc.

 

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler, skelett till organ och celler.
Fascian formar ett nät som omsluter, stabiliserar och kommunicerar med kroppen. När fascian stelnar, stelnar vi. När den är elastisk är vi mjuka och rörliga.
Om fascian klibbar ihop eller blir inflammerad kan det leda till att vi får svårt att röra oss och att vi får ont.


 

En djupvågsmaskin pressar/bultar/knackar med olika djup och frekvens, vilket gör att kroppen inte hinner svara emot. I och med dessa tryck på fascian så stretchas den och lämnar ett större utrymme till muskler och senor. Cirkulationen förbättras och rörligheten i hela kroppen ökar.

 

I och med att kroppen slappnar av efter bearbetning och behandling har du bättre förutsättningar att träna och arbeta o.s.v., eftersom kroppen har blivit mer "samarbetsvillig" och orkar mer.

De senaste årens forskning visar att fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.

 

Behandlingen är skön, effektiv och skonsam. Vågorna skakar loss spänningar och låsningar i fascian vilket ökar din rörlighet och mjukhet.

 

Läs gärna mer om djupvågsbehandling och bindväv/fascia:

http://atlasbalans.se


Gävle Fothälsa AB

Norra Kansligatan 8 A Stortorget
803 20 Gävle

Tel: 070-865 43 34

E-post info@gavlefothalsa.se